Mumsig äppelkaka

150 g margarin eller smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vanlijsocker
1/2 dl vatten
1 tsk bakpulver
3 dl vetemjöl

2-3 äpplen
kanel
pärlsocker

Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker & bakpulver och
vispa ordentligt. Slå på vattenskvätten & vispa slutligen ner vetemjölet.

Slå upp smeten i smörad & bröad sockerkaksform (jag använder form med löstagbar kant).

Skala,kärna ut & klyfta äpplena ganska tunt. Stick ner äpplena i smeten. Pudra kanel över hela kakan
& avsluta med pärlsocker ovanpå hela härligheten!

Gräddas i 175 grader i ca 40 minuter. Kakan är som godast när den är halvljummen & serveras
med en klick vaniljsås!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0