Hamburgerperss


Att köpa en hamburgerpress är en bra investering! Man får fina & jämna
burgare. Vår är en dubbel, liksom den på fotot, men vår är från Anders Petter
& är inköpt på Cervera. Vi blandar bara lite olja med färsen samt kryddar med
salt & svartpeppar....sen har vi på cheddarost & coleslaw! Har bakat eget
LCHF-hamburgerbröd oxå, sååå gott!! :)


Om en dag hemma på går´n!

Lördag & jag å kidsen är hemma själva eftersom pappan i huset är på
skoterbus i fjällä! Vi gräver en snösoffa & drar ut renskinnen, påbörjar
snöborgen, drar fram grillen & fjuttar på den....sen myser vi!! Solar,
grillar klämmackor & korv, dricker varm oboy, festis & äter kex :)






BusEdvin! :)

Sagatun T o R

Igår åkte vi tillsammans med fabbo Nisses familj & BÅP till Sagatun.
På vägen upp sladdade vi leden från byn & upp till Fjälleden samt
rensade snö & is från ledkryssen och deras reflexer. Vissa kryss såg
mer ut som snögubbar än kryss, men nu är dom synliga! :) Lite kallt
var det, men barnen var jätteduktiga! 8 mil på skoter blev det!





Fikapaus uppe i Sagatun!


Sagatunstugan. Öppen varje lördag & söndag kl 11-16, utom just denna
helgen då det var www-helgen i Vilhelmina & skoterklubben hade fullt upp
med arrangemang där. Det är alltså Vilhelmina skoterklubb som arrenderar
stugan. Att det inte var öppet denna helgen betyder ju bara att vi måste
dit snart igen! :)

En glimt av vårvinter!

Arton minusgrader, blå himmel & solsken, vi kunde inte låta bli...
Edvin ville åka skidor idag, så han fick låna storebrorsans längdskidutrustning
& fara ut för å träna lite. Lite svårt var det allt att hålla koll på både skidor &
stavas & balansen...men han var väldigt duktig för att knappt ha åkt skidor
tidigare :) Nu har pappsen kört upp ett spår runt går´n på ca 2,5 km, perfekt
för mig med! 2 varv där, så kan man ju va rätt så nöjd! :)







1 vecka med LCHF

Att bli av med sötsuget var prio 1 när jag började med
LCHF. Det har gått galant! Mitt sockersug är borta =avgiftad!! :)

Att jag sedan minskat ett antal cm & gått ner lite i vikt är ju
ingen nackdel heller!

Timmerbilstårtan!



Edvins födelsedagstårta!! Beställd på Görans konditori, of course! :)

Edvin 4 år!!



Idag fyller Edvin 4 år & på fiket väntar en timmerbilstårta på oss! ♥

Detta är ett tidsinställt inlägg som publiceras samma tid som Edvin
föddes på förlossningen i Lycksele. Han hade bråttom den lilla rackarn, för
vi hann va på förlossnignen i 5 minuter innan det var klart! :O


Skrubbleken?!

En helg före jul så var jag & barnen ensamma hemma. Då
passade jag på att gipsa väggarna i en utav de platsbyggda
klädskrubbarna på barnens rum. Spacklade, slipade & målade.

Paus.

Jag kom av mig sen! Idag har jag äntligen gjort klart där inne!
Hittade en bit överbliven golvmatta som jag klippte till och la in
samt fixade upp klädstången så att jag kunde hänga upp alla
säsongsytterkläder som hänger där inne. Toppenbra blev det!

Kunde ju knappast bli sämre eftersom det innan var tapetserade
väggar med ungefär 7 olika tapeter, en golmatta som lades in
senast på 60-talet & ett omålat tak (träfärgat). Nu är både tak &
väggar vita,och det blev en helt ny skrubb!

Lovely, tänker jag.....men inser oxå att jag har en skrubb kvar
i det rummet! I den förvaras allt mellan himmel & jord just nu &
det är så fullt att jag inte ens får in julsakerna! Där blir det ingen
klädstång, utan där vill jag platsbygga hyllor för att optimera förvaringen.
Färgen får bli den samma där...vit! Åh, jag önskar att det vore klart, men
å andra sidan så gick det ju himla fort bara jag fick tummen ur! :)



Airams moussaka

Dagens middag blev Airams moussaka tillsammans med
lite grönsaker, tzatsiki & coleslaw. Jag hade visst varit lite
försiktig med kryddorna, så jag får öka lite till nästa gång.

foto: lchfrecept.com

Coleslaw

Provade göra coleslaw idag, och den blev toppengod. Kommer
nog att ha den som tillbehör rätt så ofta! :)

7 dl vitkål
1 röd lök
2 dl creme fraiche
0,5 dk majonäs
2 tsk fransk senap (drog ner till 1)
salt & peppar

Strimla vitkålen med osthyvel & skär rödlöken i tunna skivor.


Blanda cf, majonäs & senapen. Smaka av med salt & peppar.
Rör ihop vitkålen & löken med creme fraicheblandningen.

Låt den gärna stå ett dygn i kylen innan ni äter, den blir bara godare!


RSS 2.0