Rabarbersaft!

Idag har jag varit huslig och kokat rabarbersaft! Första gången ever,

så jag hoppas det smakar gott! :) Slaktade svärmors rabarber så jag

fick till 4 omgångar av receptet! :)

 

1 kg rabarber
5 dl vatten
ca 5 dl socker
1 krm natriumbensoat

Skölj och skär rabarbern i centimeterstora bitar (de behöver inte skalas). Koka dem tillsammans med vattnet under lock tills de mosats sönder. Häll blandningen i en silduk, eller oöm bakhandduk och vrid ur saften i en bunke. Det ska bli ungefär en liter saft. Koka upp saften och ta den sedan från plattan. Rör i sockret tills det löser sig. Det ska vara 5 dl socker till en liter saft, så om det blir mindre saft än så får man helt enkelt minska lite på sockret också. Koka upp igen och ta från plattan. Rör först ut natriumbensoatet i en matsked av saften och rör sedan ner den i resten av saften. Häll på fina glasflaskor eller burkar. Saften går också bra att frysa.


**Receptet kommer från sotasaker.com**

Kommentarer
Postat av: Therese - Sockenvägens Söta

Jag gjorde MASSOR av rabarbersaft i fjol, så pass mycket att jag hittade två petflaskor i frysen då jag inveterade den, men de får nog vandra vidare så kokar jag ny av årets barber som Luran säger :-D Hoppas annars att allt är finemang med dig å de dina <3 KRAM!

2012-07-22 @ 18:58:54
URL: http://lurans.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0